tirsdag 29. januar 2008

Ebba Annys professorbukse


Denne buksen er laget av en stoffrest som har tilhørt min bestemor. Hun sydde skjorter til bestefar, han var professor og hadde flotte busserullskjorter på skogsekspedisjoner. Nå har Ebba Anny, professorens oldebarn fått buksen. Det betyr noe ekstra for meg å gi bort klærne som er sydd av bestemors stoffer til hennes egne oldebarn. Ebba Annys mamma føler det nok på samme vis. Litt englebeskyttelse fra oldemor!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det er helt riktig at Ebba Annys mamma føler det på samme vis! Tusen takk, Tove.
Jeg husker godt de fine busserullene som bestemor Anny sydde til bestefar. Busseruller i små størrelser i gildt, mykt stoff tror jeg forresten kan bli en Luddeklær-slager! Tenk, de eldste døtrene mine på 12 15 så rart på meg da jeg snakket nostalgisk om busseruller herforleden. "Busserull? Hva i all verden er det?"

Anonym sa...

Ja, vi tenker på en busserull, men hvor i all verden skal vi få tak i busserullstoff? Kanskje bryte busserullsjangeren og lage dem av gardiner og gammelt sengetøy?
Det er langt mellom busserullrullene i jaktene på de perfekte luddeklærstoffene.
Tror dere en "ludderull" vil bli like fin som en busserull?

Anonym sa...

Kjempefin bukse!
Har dere mere stoff etter Anny som kan bli bursdagsgave til Emma på treårsdagen? Gjerne noe som kan arves av Otto med tid og stunder.

Anonym sa...

Huh, det var altså Pernille som skrev det over.

Anonym sa...

Hei Pernille!

Vi har sydd en orange bukse 6-18 mnd i professorstoff. Den passer jo ikke til en treåring, og jeg vet ikk hvor gammel Otto er..

Men buksa er veldig veldig veldig fin.
Jeg kan uansett legge ut bilde!

( Tove har nok litt mer)

Anonym sa...

Takk!
Men tenk på meg hvis dere skal sy noe i treårstørrelse. Jeg skulle gjerne gitt en luddeprofessorbukse til Emma!

Anonym sa...

Hei!
Nå kom jeg på at vi har busserullstoffbukse fra den kanten i str 3 år.
den ligger litt bak i bloggen.

En liten gutt som balanserer på ei sandkasse. Vi har en utgave av den liggende i Oslo. Tove har sydde den.

Kristine

Anonym sa...

Den er jo perfekt!

Anonym sa...

Bra!

Bare send en mail til Tove, så er buksa di;)

Anonym sa...

Mail sendt! :hurra:

Anonym sa...

Ang. busseruller.
Jeg er fan av busseruller.
Da jeg ble tante for 40 år siden sydde jeg mine første busseruller. De var grønne med ecry og blå striper. Små metallknapper (Marimekko)som jeg hadde kjøpt i Finnland. Blå selebukse hørte til. Den hadde stor oppbrett i stripestoffet slik at den kunne brukes i lang tid. Pussig at Luddeklær har lik modell. Tilfeldig. I ettertid har jeg sydd haugevis med busseruller.
Ang. om Ludderull blir like fin som busserull vil jeg si følgende:
Vanligvis tenker vi smalstripete stoff, men det er lov å prøve noe annet. En prototyp på nettet og dere vil få respons. Det viktigste er at det skal være knappestolpe (mest praksisk at den går helt ned)med små enke/effektfulle knapper. Og så spensel i ryggen.

Anonym sa...

Var det jeg som ble så fin for 40 år siden?

En busserull i et småmønstret stoff tror jeg kan bli kjempefint.

Anonym sa...

Ja, Pernille. Det var du og din fetter, Harald, som fikk det. Hadde vært artig om vi fant gamle bilder!
Et par år etterpå gikk jeg på husflidsskole og jeg måtte da, heldig for meg, sy en barnebusserull til eksamen.
Da jeg var ferdig på vevlinja vevde jeg busserullstoff i brunt/lilla/mosegrønt! Kjempefint. Far, professoren, elsket denne festutgaven (bomull/ull og med finr tinnknapper) og brukte den i alle år på sine faglige utenlandsreiser. (Huff, dette blei veldig familiært. Men det er egentlig en oppfordring til alle lesere å tenke litt nostalgisk omkring klær. Det gir gode følelser). Pass på, kjære småbarnsforeldre,arkiver enkelte favorittplagg til barna deres. Kanskje dere blir besteforeldre en gang!

Anonym sa...

Vi burde hatt et bilde av profeessoren en denne busserullen.

Maria Olsen sa...

Hei.. er denne buksa til salgs? Evt. hvor mye koster den?