lørdag 9. februar 2008

Eg heve sauma ho sjølv

Jeg har en venninne fra Telemark. Vi pleide å klatre sammen mens vi studerte i Oslo. Hun hadde en veldig fin og helt unik kalkpose (=liten pose med en kalkball oppi som man stikker fingrene i for å få bedre grep på fjellet) som hun fikk mange komplimenter for. Og hver gang svarte hun: "Takk, eg heve sauma ho sjølv!" Folk stirret et øyeblikk, men jeg forsto aldri om det var på grunn av at hun hadde sydd den selv eller om det var på grunn av målet. Men kommentaren hennes har brent seg fast. Siden har jeg skjønt noe viktig: At et kompliment for noe man selv har laget kjennes så uendelig mye bedre enn et for noe man bare har kjøpt. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Barna våre blir også stolte hvis de har noe hjemmelaget. Hvis jeg ser at ungene på skolen har hjemmestrikka sokker eller votter, kommenterer jeg det: " Så fine sokker! Hvem har strikket dem?"
Da er alltid svaret "Bestemor".

Anonym sa...

Tilbakemelding fra Sofie 3 år. Hun savner lommer til å ha alle skattene sine i. Ellers fornøyd.

Anonym sa...

Veldig fine bukser dere lager! Hvor kan jeg f� kj�pt dem? Ser ut til at dere selger mest forklekjoler p� engulknapp og Mint?

Anonym sa...

På Mint selger vi bare forklekjoler. Vi har vel tre-fire bukser inne på en gul knapp nå? Ellers har vi en masse bukser her hjemme. Noen spesielle du har sett deg ut?

Anonym sa...

Hei Sofie!

Jeg har tatt utfordringen og klippet en lilla forklekjole med blomstrete lommer.

Jeg gleder meg til å sy den sammen og det blir spennende hvilke skatter som kan skjule seg der. Jeg har laget lommene store nok til å romme tre fire gråstein, en klinkekule og en liten pinne.

Vi legger den ut på bloggen når den er ferdig.

LuddeKristine