søndag 3. februar 2008

Er det egentlig erter i erteposer?


Jeg lurer på om det er erter i erterposene. Eller om det bare heter det fordi det kjennes ut som erter. Hvis man skulle bruke erter, hvilke typer er best ? Grønne eller gule? Kan man vaske en erterpose uten å risikere at man sitter med middagen i hånden når de blir tatt ut av vaskemaskinen? Hva skal man gjøre for å unngå at de spirer? På åttitallet var det jo populært å fylle lekedyr med ris. Har noen opplevd at det ble grøt etterhvert?
Er det noen med erfaring? Gode råd? De er jo nydelige, men hva ville noen være villige til å betale for unike erterposer? Kan man bruke erterposer til andre ting enn å balansere dem rundt om kring på kroppen, og kaste dem frem og tilbake til andre mennesker? Hvilken funskjon kan de ha for dagens voksne?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det er forskjell på gamle og nye erteposer! De gamle var virkelig fylt med erter, hvilken farge tror jeg ikke spilte noen rolle. Jeg har sydd mange slike. Registrerte nylig at skolen min har fått nye, med ubestemmelig innhold, ganske lette og helt ubrukelige etter mitt syn. Og en ting er sikkert; erteposer ble aldri vasket! Om det var uhygienisk? Det tenkte vi aldri på....

Anonym sa...

Dagens voksne vil nok etterspørre byggposer, dvs erteposer fylt med byggryn. De kan varmes i mikro- eller vanlig ovn, og gir deilig varme for stive muskler, eller for den som bare har lyst på noe litt deilig og varmt inntil seg. Kjempefint for små søte barn som ikke vil sove i kald seng også! Jeg har sett noen veldig fine stoffkaniner fylt med bygg på DesignTorget i Stockholm, men jeg er sikker på at Luddeposene/-kosedyrene kan bli enda finere!

Men de bør nok ikke vaskes, nei...

Anonym sa...

Det er jo en fantastisk god ide,
Det er klart vi må fylle dem med bygg. Kanskje må noen bli litt større også da. For de riktig store musklene. Tusen takk for tipset.

Anonym sa...

Har en pølse som hjelper mot stive nakkemuskler. Den kostet mange hundre kroner. Skal varmes i mikroen og legges rundt nakken. Ganske deilig. Jeg kan ta den med når jeg kommer i neste uke!
Det er artig å utvikle nye modeller med Luddeklær. Kanskje det blir ludderull også?

Anonym sa...

;) Vi har jo en dyktig fysioterapeut med oss på luddelaget, så den faglige ekspertisen skulle være i boks.

Anonym sa...

Minner om at den største muskelen vi har er rompemuskelen, Gluteus maximus. Dette må vi alltid huske, og jo større jo bedre. Kanskje en luddepute?
Kroppens kraftigste muskel er dog hjertet, eller agina forte. Den er allerede godt representert i alt Luddeklær bedriver.

Anonym sa...

Jeg har faktisk en liten byggfylt hjerteformet pose, handy size. Perfekt til å varme angina forte, og til å kna litt i hånda for å myke opp stive strikke- (og sy-)muskler.

Anonym sa...

Men om det er krise, er det fint mulig å forsiktig sprette opp erteposene tømme innholdet og vaske dem uten noe i. La dem tørke og så fylle dem igjen om så med nye erter.

Anonym sa...

Våre seks første erterposer blir nå lagt ut til salg på engulknapp.no

Den som prøver seg med skalpellen vil nok se at vi har utforsket litt med ulike ingredienser.
F eks grønne bønner,linser, ris..
I neste runde skal vi bruke gule og grønne erter.
Glemte jeg å si at erteposene er sydd i samme stoff (stoffrester) som kjolene? Det skal nå være mulig å få kjøpt erterposer som går i ett med klærne.

Den skal vi jammen ta patent på;)

Anonym sa...

det er jo en genial ide å produsere erteposer av restestoff etter å ha produsert kjoler og andre plagg=)

Anonym sa...

Tenk så morsomt å fylle erteposene med maiskorn, putte dem i microen og bruke dem som varmeposer. Når maisen poffer, får man en deilig massasje med på kjøpet. Etterpå kan man kose seg med popkorn!