lørdag 23. februar 2008

Hvorfor kaller de Luddeklærpiken for Rosepiken?


Jeg trodde at hun pleide å ha roser i korga si. Det har hun ikke. Hun står der med tom korg og ser utover torget i Molde.
Hun kunne jo like gjerne hatt loff i korga, eller egg, eller 3 små fisk og 5 små brød. Jeg venter på svar. Noen som vet? Nå heter hun luddeklærpiken.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hva skal man med roser når man i stedet kan vise fram det siste fra Luddeklær? Da vi passete Rosepiken på Rådhusplassen dagen etter fotograferingen så hun stusselig ut. Ingenting i kurven sin, hverken roser eller kjoler. Jeg tror hun nøt å være modell...

Anonym sa...

Fra Internett:

På Rådhusplassen i "Rosenes by" står bronseskulpturen "Rosepiken" omkranset av en sprutende vannfontene. "Rosepiken" er ung, vakker og har favnen full av roser. Skulpturen var en gave til Molde i 1971 fra Gotlib Moe, eier av tidligere Høvding Konfeksjonsfabrikk. Utført av billedhugger Ragnhild Butenschøn.
Rådhuset ble ferdig i 1966 og er resultat av en arkitektkonkurranse som ble vunnet av arkitektene Cappelen og Rodahl. Bygningen er utført i betong og stein med gulldampet glass. På Rådhustaket ligger en av byens flotteste rosehager.

Grys kommentar: det er nok noe med at den som lager skulpturen bestemmer hva den skal hete. Men det er jo litt morsomt at skulpturen ble gitt av en gammen ringrev i konfeksjonsbransjen, da!

Anonym sa...

men hvor er rosene da?

mie sa...

Rosene, som er i gull, kommer til våren! Hun har jo ike blomster i kurven om vinteren!!!

Anonym sa...

tåler ikke gullrosene all slags vær,
slik som luddeklær?

Anonym sa...

Hvor ligger gullrosene nå da? På rådhuset? Er det en av de kontoransatte som får ha dem i skuffen sin?
Tar de dem frem til jul?

mie sa...

Man burde gi rosepiken en viktigere rolle i bybildet. Luciapyntet 13. desember og fast innslag i 5 på gaten.

Anonym sa...

Gratulerer med ny, flott omtale av Luddeklær! Bilder og tekst nærmest hoppet ut av Budstikka lørdag morgen. Dere er tøffe jenter, stå på! En dame jeg traff i en butikk lørdag, kommenterte de driftige jentene og ideen deres, før hun avsluttet med å si at de jentene må ha hatt noen fantastiske foreldre! Tusen takk, sa jeg,til damen som ikke visste noe om mitt forhold til Luddeklær....

Anonym sa...

Takk for komplimentet, Anne. Jeg tar det gladelig til meg, jeg også.
Og til dere som er foreldre: ikke gi opp, fortsett å påvirke barna dine med det du har tro på.

Anonym sa...

Jeg bodde vegg i vegg med de fantastiske foreldrene i Bergen og våknet hver søndag morgen til Luddepappas vakre tuba-toner. Hils til mamma og pappa, da, lille søte Kristine, som nå er stor og voksen dame. Kjempeflinke er dere!

Anonym sa...

Hei anonym!

Så veldig hygglig, jeg regner med at de vet hvem jeg hilser fra da, kanskje naboen i q 117?

Det er sol her i Bergen i dag, en vakker dag, og denne søte meldingen tok meg rett tilbake til barndom og soverom med gule blomster på dynetrekket. Tubaen sto på soverommet og akkurat nå kom jeg på hvor vanskelig det er for en fireåring å blåse lyd i en tuba:)