mandag 11. februar 2008

Min hemmelige inspirasjonskilde


Nå sitter jeg og ser på "Mormor og de DÅTTE ungene" som det heter her i huset. Det finnes to mormor-filmer på DVD, -i byen, og - i skogen. De kan anbefales! Fasinerende naturlige dialoger til å være gamle, norske filmer. De er litt treige, men det er bare deilig. Slow food, slow city, slow fashion og slow film der altså. Her kan dere studere klærne til en familie der mor har kjøpt inn fire forskjellige stoffer og sydd til alle barna. Klærne går selvfølgelig også i arv, og de blir reparert. Morten Minstemanns bukser er de flotteste lappverk i ekte Luddestil.

Men så var det disse "dåtte" ungene da... Hva betyr det montro? Har dere andre skjønne misforståelser?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Slikt er jo søtt når det er barn som kommer med det, men hva når det gjelder oss voksne?

Vi har jo den berømte setningen: "Houston! We have a problem"

Jeg trodde ganske lenge (her snakker vi om år) at Houston var en av de som var med i romfergen, og at en av de andre astronautene ropte på han, etter at de hadde avdekket et seriøst problem.

Anonym sa...

En av de tøffe guttene på skolen trodde at han lukket jakken med "gnildås". Ingen av oss andre turte å si hva det egentlig het.

Anonym sa...

konklusjon: selv om de er veldig søte/morsomme, kan det være hensiktsmessig å rette på barna, hvert fall før de begynner på skolen.

Anonym sa...

Og selvfølgelig og/å-feil hos voksne....

Anonym sa...

En niese av meg stilte følgende spørsmål til sin mor: "Mamma, bare damer gøser?" Etter å ha observert arbeidsdelingen i hjemmet, lurte hun oppriktig på om det å støvsuge var en jobb forbeholdt kvinner. Samme jente omtalte også konsekvent mixmasteren som "smisksmasker". Moren, som for øvrig er førskolelærer, unnlot bevisst å korrigere denne feilen, fordi det var et så fint nytt ord som hadde oppstått...

Min eldste datter mente lenge bestemt at Mummitrollets beste venn het Snushemflikken. Nå vet hun dessverre bedre.

Luddeklær sa...

Min ene datter er ovebevist om at alle mennesker har en trillebåre i magen. Hun har nemlig sett en dramatisering på Barne-TV, der magesekkens bakterier, ikledd lilla trikot, trillet rundt på mat i trillebårene sine. NRK altså!!!

Luddeklær sa...

Må bare fortelle hva min datter sa i dag. Vi kjørte forbi et eldrekollektiv, og jeg sa: "Det het'De gamles by'"
"De gamle må spy? Hvorfor heter det det?"