onsdag 20. februar 2008

Søte jenter!!


Her har Ebba Anny fått på seg en forklekjole sydd i hennes oldemor Annys oransje Solbergstoff. Oldemor sydde et nydelig kjøkkenforkle av det, med aplikerte kantareller. Ebba Anny har fått en blomst. Den stolte mammaen er Luddekusine Gry.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så søte, og stolte, begge to.

Anonym sa...

Kjempefin Ebba Anny! Og så stor!

Anonym sa...

Korrigering av teksten til dette bildet:
Mor hadde et forkle som omtalt. Hun var en lidenskapelig sopplukker. Og laget fantastisk mat. Men forkleet var det jeg som sydde, applikerte og laget mønster til. Forøvring etterligning av Espelid-Hovig sine legendariske TV-forkle.
Æres deg som æres bør, sier nå jeg.

Anonym sa...

Fikk lyst å fortelle en skrekkhistorie om Anny sitt søm-liv:
Konfirmasjonskjolen min var det siste plagget hun sydde til meg. Etter det tok jeg ansvar sjøl, etter at hun hadde kjøpt en hypermoderne Husquarna 2000. Den kostet kr 2000 i 1966.(Lever enda)
Vi hadde i samarbeid laget en modell som var kjempefin, en prinsessefasong. Kjolen var nesten ferdig, bare litt håndsøm igjen. I finværet satt mor ute i hagen og sydde i glidelåsen bak. Da kom en FUGL og skeit rett på kjolestoffet. Flekken var helt umulig å fjerne helt, så jeg måtte stille i konformasjonen med fugeskit på ryggen. (Noe som forøvring var en hemmlighet mellom mor og meg.)

mie sa...

Vet om en lignende skrekkhistorie, nemlig damen som broderte en bunadsskjorte i hardangersøm, iført rød strikkegenser. Da skjorten var ferdig og hun tok den bort i dagslyset, så hun at den var helt rosa. Hun hadde sydd i fjon fra strikkejakken sin. Ingen penger på den sydamen....

Anonym sa...

Og huff, en gang i den tiden jeg pleide å farge klær med dylon stoffarge hadde jeg sølt litt lilla fargepulver på strykebrettet. Mor hadde akkurat fullført et nitidig broderiarbeid - en pute dekorert med korsstingbroderte blomster. Hun skulle bare dampe forstykket litt før hun monterte puten.

..ingen ukelønn på den fargepiken.

Anonym sa...

Fæle fargehistorier! Jeg kom på en tabbe fra min ungdom, da dylon-farging var nytt og moderne. Jeg tok den største kjelen jeg fant på kjøkkenet og farget noe tøy mørkeblått, vasket kjelen etterpå og satte den på plass igjen. Min mor skjønte ingenting da hun søndagen etter kokte fårikål i den store kjelen og maten ble helt blå. Vi prøvde å spise den blå fårikålen med åpent sinn. Anbefaler egen gryte til farging...