tirsdag 4. mars 2008

En skatt jeg fant i en skattekiste av brun papp med bananer på
Guri malla dette stoffet fortjente et innlegg... Og på toppen av det hele er det FROTTE!!!! Jeg skal prøve å få det til å bli to forklekjoler....om det er nok! Hvem ønsker seg verdens kuleste luddeforkle???

14 kommentarer:

Luddeklær sa...

Helt utrolig kult stoff! Nå er det bare meg igjen som ikke har funnet et frottèstoff! Buhu! Men da er det vel min tur neste?! Gleder meg...

LuddeTove

Nette sa...

Hei!
Fikk nylig tips om denne bloggen gjennom en som hadde sett lignende forklekjoler hos meg. Har kost meg og sett igjennom det meste, dere er SÅ flinke! Elsker alt retro spesielt 70-talls, så jeg har forelsket meg i mange av forklærne deres:) Kult!

Anonym sa...

Jeg visste ikke at dere var interessert i frotte ? Jeg hadde samme stoff i GUL i 1967! Lagde badekåpe, solhatt og BIKINI! Gjorde stor suksess (tror jeg) på språkferie i England. Badekåpen hadde forøvrig glidelås med ring som var topp mote den gangen. I håndvesken min, som var en barnekoffert, hadde jeg et gult badehåndkle som jeg også hadde sydd fra metervare.
Det er utrolig mange fine sy-minner som kommer fram gjennom denne bloggen.
Her må det letes mer på loft!

Luddeklær sa...

OI!! Det var en badekåpe med en slik FANTASTISK glidelås!! Ååå Du må ha vært et fantastisk syn i den bikinien/hatten/badejåpen med ikke minst vesken med håndkleet i på armen!!!!!!!!!!!
Noen bilder å dele??

Dr. Gill sa...

Enig at stoffet er herlig! Dere lager utrolig mye fint! Så dere i RB for leden. Hyggelig at det går bra for dere! :)

Anonym sa...

Hei Hilde! Jeg sydde også badekåpe i frotte midt på 60-tallet. Det var din beskrivelse av glidelåsen som fikk meg til å huske den. Min badekåpe var trekvart lang, ensfarget rosa, hadde hette og store lommer, og altså glidelås med ring i. Brukte den på stranda. En venninne hadde maken, det var tanta hennes som hjalp oss å klippe og så snurpa vi sammen etter beste evne. Stilige jenter!

Hildemor sa...

Badekåpa hadde selvfølgelig hette, og foret var det ensfargete stoffet jeg hadde som badehåndkle. Her var det ikke tilfeldigheter, nei.
Far var så imponert over alt det fine jeg sydde, at han gladelig betalte alt stoffet. Det var jo inspirerende for meg!

Anonym sa...

Så snill far!! :)
Det er dyrt med tråd og nål og alt som skal til :P

Anonym sa...

Trådsnella kostet kr 1.10.
Jeg har en historie om trådsneller:
Sommeren 1967 hadde jeg sommerjobb på det nyetablerte Stoffutsalget på Ås. (Lever enda og er verdt et besøk.) En dag kom det inn ei dame: " Jeg kjøpte stoff til noen gardiner hos en annen dame forleden. Hun sa jeg måtte ha to trådsneller til faldinga. Og jeg har ikke brukt én engang. Så jeg vil levere tilbake denne som er ubrukt."
Jeg var helt sjokkert, men leverte ut kr 1,10 kontant i bytte for den HVITE trådsnella. Så du kan lære av dette: det går ikke mye tråd til rettsøm!

Anonym sa...

På hytta ligger det en badekåpe som har glidelås med ring. Jeg kom på den nå. For meg har den vært der "bestandig", men jeg tipper mormor sydde den til min onkel på 60-tallet. Den er stadig i bruk av badende barn. Den er blå med grønn kanting. Den er utolig hard når den er nyvasket. I løpet av sommeren mykner den og på slutten er den stiv av alt saltet. Den er skjønn.

Anonym sa...

Mange nydelige historier!!
Jeg leverte symaskinen min til reperasjon en gang, skjønte ikke hvorfor tråden røk hele tiden. Men maskina var det ikke noe feil på, det var tråden som var over 70 år gammel, tror jeg reperatøren sa faktisk! Den så jo normal ut egentlig, bare at den var på tresnelle - jeg arvet masse tråd fra bestemor. Så de 10 foreldete trådene har jeg satt opp til pynt og inspirasjon på syrommet mitt. De står bra til min singer fra 70-tallet :) (ingen grunn til bekymring - vi passer på at det er god kvalitet i trådene til Luddeklær!! ;)

Luddeklær sa...

Det finnes bilde av badekåpebilde av Hilde! Det skal vi nok få lagt ut ja.... Jeg fant bikinitoppen og solhatten da jeg ryddet hos bestemor i sommer. Men det var litt lite stoff i dem...

Anonym sa...

Jeg sydde også lik badekåpe til min søster.- Og hennes to barn, men de fikk annet stoff.

Thea sa...

Ååååååå, vilket tokhäftigt tyg!!! Vill också ha!!!